Flatval grendelag

Frivilligsentralen ønsker å benytte Frivillighetens år 2022 til å fremsnakke, og synliggjøre all den frivillige innsatsen som daglig, ukentlig, månedlig og mer sporadisk skjer i vår kommune. Og det er ikke lite vi har å by på. På Frøya finnes aktive idrettslag, grendelag, politiske partier, trossamfunn, teaterlag, kor, turlag, veilyslag, spel, hundeklubb og så mye mer. Alt dette drives helt eller delvis av frivilligheten. Det gjøres mye frivillig arbeid som også er ukjent for oss. Håpet er at vi i løpet av 2022 skal oppdage det aller meste av den frivillige innsatsen som legges ned i vår kommune. Er du med i frivillig arbeid som fortjener å synliggjøres for hele Frøya, send oss en mail på frivilligsentralen@froya.kommune.no
Flatval grendelag ble stiftet 24.jaunar 2012. 
Grendelaget er for innbyggerne som omfatter   
befolkningen fra Flatval til Melkåa.  
(ved Best bensinstasjon). 

Grendelaget skal være en pådriver for å skape og drive aktiviteter i Flatval krets og arbeide for å ivareta grenda og medlemmenes ve og vel. 
Grendelaget disponerer nå klubbhuset på Flatøysand, og betegner det som grendas samlingsplass.  Dette er under innvendig oppgradering nå, her skulle vi hatt flere frivillige med oss. 

Søndager fra april- september arrangerer vi søndagskaffe, dette har blitt et populært arrangement der små og store samles.  Her har vi Flatøysand stadion som klippes og holdes ved like hver sommer. Vi setter opp volleyballnett og frisbeegolf, samt at banen er utstyrt med små og store fotballmål. Her er det bare å komme innom for å teste ut ferdighetene.
Hvert år feirer vi St.Hansaften på Flatøysand, med salg av grøt og saft, samt at vi tilrettelegger for grilling. 

Husvatnet er grendas badeplass. Dette er en av Frøyas mest brukte badeplass på sommerhalvåret. Her har grendelaget lagt ut flytebrygge med hoppetårn, leketårn med sklie for de minste og vi jobber nå for å få kjøpt inn andre lekeapparater for å ha i vannet.  Plassen er utstyrt med griller og benker i tillegg til at vi klipper gresset med jevne mellomrom. 
Grendelaget disponerer også sup-brett som lånes ut til grendas innbyggere. 

Oppmerkede turløyper har vi også. Vi har blant annet turløype fra flyplassen- gjennom Husvatnet, Vikanløypa og Flatøysandrunden som er blitt veldig populære.  Dette er løyper som er laget for både store og små. 
På høsten arrangerer vi tur-bingo på disse løypene, dette er stor stas for barna og oss voksne. 

Andeløp er vårt hovedarrangement. Det arrangeres hvert år i Stutvassdalen i oktober måned. Her sendes 200 elleville ender ned elva, da er det om å gjøre å komme først over målstreken. Endene kjøpes om et lodd på forhånd, det eneste du trenger å gjøre er å møte opp den aktuelle dagen for å heie frem DIN and. Anda sendes uavhengig av om du møter opp eller ikke, alle syns vi det er ekstra stas når vi blir heiet frem. 

Februar måned arrangerer vi hvert år karneval i grendehuset Svanheim. Dette er et arrangement som bruker å være godt besøkt av grender fra hele Frøya. 

Sammen med Hamarvik grendelag er vi også med å «driver» grendehuset Svanheim. Her er det eget styre som består av representanter fra både Hamarvik og Flatval grend. Her er det mulighet til å leie et større grendehus med alt inventar til festlige lag. Bursdager, bryllup, fester … ol. 

Ellers er Flatval grendalag kjent for å ta ting på sparket. Det være seg skirenn, påskerebus, felles søppelrydding, fakkeltog og grilling.  Medlemmene i grenda vår betaler medlemskontingent på 100 kr for enslige og 200 for familie. 
Pengene går til arrangement som er nevnt ovenfor og er gratis for innbyggerne. Dette bidrar til at alle i grenda har mulighet til integrering og bli bekjent på tvers av alder og kjønn. 

Viktig å nevne at grendelaget også drifter veilysene i grenda. Det innebærer skifte av armaturer, vedlikehold av stolper, reparasjoner ved feil og sende ut veilysregninger til innbyggerne. Det å ha lys er helt avgjørende for trivsel og trafikksikkerheten,  dette er viktig for oss.  

Grendas kommunikasjonskanaler er SMS-tjeneste, Facebook og informasjon på postkassestativene rundt om i grenda.  

Følg oss på facebook/Flatval grendalag 
                 Facebook/ Flatval grendalag (kun for grendas innbyggere)
2024 © Frøya frivilligsentral