Frøya IL turn og cheer

Frivilligsentralen er nå godt i gang med Frivillighetens år, og i den anledning en presentasjonsrunde av Frivilligheten på Frøya. Det være seg idrettslag, grendelag, politiske partier, trossamfunn, strikke og hundeklubber og mye mye mer. I dag har turen kommet til Turn og cheergruppa på Frøya.
Turn og Cheer er en del av Frøya IL, og har inntil inneværende sesong vært det eneste laget som tilbyr organisert fritidstilbud til barn fra 4 år i vår kommune. Nå står de uten trener for de aller minste.  

Turngruppa har eksistert og blitt drevet av frivillige ildsjeler siden 1977, og har med det sørget for idrettsglede, mestring og tilhørighet i hele 45 år.  

Turn og cheer driftes utelukkende av frivillige, og er avhengige av at folk ønsker å stille både som trenere og i styret. Pr i dag har de på mange måter vært gjennom et generasjonsskifte blant sine frivillige og sliter litt med å holde i gang de gruppene de har. De siste årene har de også måttet legge ned deler av tilbudet til barn og unge. 

Men de frivillige som i dag er en del av turngruppa gjør en fantastisk jobb. Hver mandag, onsdag og torsdag er det mange barn og unge i aktivitet i basishallen. Covid har satt sitt preg også på turnernes aktivitetsnivå de siste to årene. Men i en covidfri verden arrangerer turngruppa årlig Juleshow i Frøyahallen, de reiser årlig på turnstevne i juni, de deltar på ungdomsstevner og hvert andre år sender de ungdommer ut i Europa på Eurogym. Cheerleaderne har også konkurrert, blant annet i NM. 

Ønsker du å bidra til å opprettholde tilbudet til turngruppa, er dere i følge leder i gruppa, Adrian Kristiansen hjertelig velkommen. Frivillige er etterlengtet, og nødvendige for å opprettholde dagens tilbud. Kommer det mange nok nye frivillige til kan kanskje gruppa også utvide tilbudet sitt. Det er også mulig å komme innom på besøk for å se om dette kan være noe du ønsker å være med på. 

Man kan med fordel være litt interessert i turn for å være trener, men det er ingen nødvendighet.  Turngruppa veileder, kurser og utdanner nye som ønsker å bidra. I dag mangler turn og cheer trenere til blant annet 1.klasse troppsturn og 3-4.klasse troppsturn. Og de skulle så gjerne ha funnet en trener til troppsturn for mellomtrinnet. Sistnevnte parti ligger i dag nede. Turngruppa trenger med andre ord hovedtrenere, hjelpetrenere og ikke minst folk til styret. Uansett hvor du ønsker å bidra er du hjertelig velkommen til Frøya IL turn og cheer. Da kan du bare ta kontakt med Adrian på mail turn@froyail.no på facebook eller mobil. 

Turngruppa holder til i basishallen på Sistranda. Her har de følgende treningstider: 

1.klasse mandager kl 17.00-18.00 

3.-4.klasse mandager kl 18.00-19.30 

2.klasse onsdager kl 18.00-19.00 

Tropp JR/Senior onsdager kl 19.00-20.30 

Cheerleading torsdager kl 17.00-18.30 

Ønsker du å delta i turn, send en mail til turn@froyail.no  

For å melde deg inn i Frøya IL kan du gjøre det via klubbens hjemmeside: https://froya-il.spoortz.no/portal/theme/organization/main.do?siteId=464 

Turn og cheer har egen facebookside: https://www.facebook.com/froyailturnogcheer/photos
2024 © Frøya frivilligsentral