Hovedlaget Frøya IL

Når man har et stort idrettslag med flere undergrupper og godt over 400 aktive er det viktig og nødvendig å ha et godt fungerende hovedstyre.

Hovedlaget i Frøya IL
 
 Frøya Idrettslag er et fleridrettslag med fokus må flest mulig i aktivitet, lengst mulig og best mulig.

I dette ligger det at man ønsker at så mange som kan og vil skal få være aktiv i våre idretter så lenge de vil og har mulighet. Når det gjelder best mulig er ikke dette prestasjonsorientert, men med fokus på kvalitet i det vi driver på med.

Hovedlaget er overbygninga for undergruppene i Frøya IL, og har et styre bestående av 6 personer; styreleder, nestleder, kasserer, sekretær og 2 styremedlemmer. I tillegg er det valgt 1 varamedlem til styret.

Gruppelederne for særidrettene er invitert til alle styremøtene og har talerett, men ikke stemmerett.

Laget har følgende særidrettsgrupper pr dags dato:

- Fotball  (barnefotball opp til og med 12 år)

- Håndball (barn til og med senior)

- Turn (barn til og med senior)

- Badminton (barn til og med senior)

- Basketball (senior)


Den enkelte gruppe er ansvarlig for aktiviteten og drift av denne innen sin disiplin. Dette betyr at hver enkelt særidrett har sitt eget styre. Særidrettene har selv ansvar for det sportslige tilbudet innenfor idrettene sine.


For å sitte i styret i hovedlaget i Frøya IL trenger man motivasjon og tid til å arbeide med frivilligheten på et mer overordnet nivå. Styret arbeider ikke direkte med idrettene, men med saker som gjelder hele idrettslaget og drift av dette.
 Et godt eksempel på dette er at hovedlaget tar seg av avtaler og drift opp mot regnskap, økonomi, hovedsponsoravtaler for Frøya IL, medlemsregister og søknader opp mot andre aktører som idrettsforbund og kommune.

Et av hovedprinsippene i Frøya IL er at man har bare én aktivitetsavgift uavhengig av hvor mange idretter man deltar på. Dette betyr i teorien at man kan delta på 5 idretter, men bare betale én avgift.

Pr dags dato er følgende priser gjeldende for deltakelse i Frøya IL:

Klubbmedlemskap/støttemedlemskap: 150,- pr år. (Medlemsskap i Frøya IL gir gode rabatter hos Sport 1 Frøya året gjennom og mulighet til å handle på klubbkvelder to ganger i året med egne rabatter)

Antall betalende medlemmer pr 31.12.21 er 466!

Ønsker du å bli medlem/støttemedlem følg gjerne følgende lenke:
 https://medlemskap.nif.no/26708


Aktivitetsavgift:

- 0-19 år kr 400,- pr halvår

- Senioridrett kr 800,- pr halvår

De senere årene har Frøya IL redusert sine avgifter. Dette med bakgrunn i refusjon halleie fra Frøya kommune, et generøst næringsliv og bidrag fra frivillige med tanke på dugnader og arrangementer.

Vi takker alle som bidrar på dette.


Jubileum og åpning:

Frøya Idrettslag feirer i år 70-årsjubileum! Dette ønsker vi å markere for nåværende og tidligere medlemmer. Samme år ønsker vi også å åpne nye Golan som om ikke lenge er helt ferdigstilt som prosjekt.


Utfordringer:

Frivilligheten på Frøya som i resten av landet har stadige utfordringer med å få nok folk til å bidra. Dette er selvsagt ikke noe unntak i Frøya IL og vi tar gjerne i mot flere personer som ønsker å bidra. Enten inn i styreverv eller bare roller/funksjoner hvor man mener man kan bidra.

Har du mulighet og ønske om å bidra, ta kontakt med oss på post@froyail.no

2024 © Frøya frivilligsentral