NYBY en app som gjør det lettere å være frivillig

Vi oppfordrer alle til å laste ned appen Nyby. Den skal gjøre det lett å gjøre små vennetjenester for andre på Frøya i vanskelige koronatider og ellers i hverdagen.

Artikkelen er utdrag fra en artikkel i Froya.no


Frivilligsentralen på Frøya oppfordrer alle til å laste ned appen Nyby. Den skal gjøre det lett å gjøre små vennetjenester for andre på Frøya i vanskelige koronatider.

- Vi anbefaler alle å laste ned appen "Nyby", sier Line Strømøy, leder i Frøya Frivilligsentral.

Nyby er et verktøy som hjelper kommuner og organisasjoner å koordinere dugnaden under koronakrisen.

- Den gjør det lettere å komme i kontakt med innbyggere som trenger hjelp, sier Strømøy.


Slik kommer du i gang

Nyby er en samhandlingsplattform utviklet sammen med norske kommuner, for mobilisering av ledige ressurser til viktige velferdstjenester, innen trygge rammer. Her kan du lese mer om Nyby-appen.

Hvordan komme i gang?

1. Har du smarttelefon?

2. Last ned appen på App Store eller Google Play

3. Følg instruksjonene på skjermen

4. Åpne opp Nyby appen og se hvordan du kan bidra.

For at dette skal være en trygg tjeneste, må man også registrere seg på Frøya frivilligsentral sine sider. Slik at de har kontroll på de frivillige.

- Ved å registrere seg på Frivilligsentralen skriver man under på at man godkjenner en taushetserklæring. Det gjør også at vi har kontroll, sier Strømøy.



Småtjenester som ved, søppeldunk, handletur

Hun oppfordrer alle til å laste ned appen og registrere seg som frivillig. Da kan alle være klare for å hjelpe noen som trenger det.

- Når man har appen kan man sjekke om det er noe man kan bidra meg. Kanskje man tilfeldigvis skal kjøre forbi Nesset på vei hjem fra butikken, og ser at noen trenger noen varer levert dit. Da kan man bare plukke det med seg, sier Strømøy.

- Eller kanskje du er ei datter som sitter i Trondheim og vet at din mor trenger hjelp med veden. Da kan du legge inn en forespørsel om det på appen, sier hun.

- Hva med de som vegrer seg for å gå ut nå, og kanskje trenger hjelp til å dra inn/ut søppeldunken? Det er slike tjenester vi tenker på nå. Småtjenester som betyr mye for de som får hjelp, sier Strømøy.

- Alle som har appen velger selv om de vil gå inn og se om de finner oppdrag de vil ta. Man trenger ikke å få dårlig samvittighet eller si nei. Man trenger ikke engang å svare. Men da er man tilgjengelig hvis man plutselig kan hjelpe en gang, sier hun.

- Husk å følge retningslinjer for koronasmitte når du hjelper noen!


  • Ikke ta oppdrag om du er forkjøla eller føler deg i dårlig form, da holder du deg heller hjemme.
  • Sett leveransen utenfor døren.
  • Ikke gå inn til de du leverer varer hos
  • Ikke håndhils og hold minst en meter avstand til andre
  • Vær nøye med håndvask og hygiene
2024 © Frøya frivilligsentral