Pelle Sandstrak - "Mr.Tourettes og jeg"

I foredraget “Mr. Tourette og jeg” gir Pelle et særegent og unikt innblikk i opplevelsen av å bli sviktet av systemet, falle utenfor samfunnet og havne på gata. Du blir med på hans reise fra ekstrem mental lidelse, helt ned i de mørkeste, dypeste dalene, til han havner på bena igjen. Det er en skrudd, fantastisk og uvirkelig fortelling.

En annerledes tid går nå mot slutten, og vi er alle klare til å kickstarte samfunnet igjen.

I den anledning har Frivilligsentralen kjøpt foredraget «Mr.Tourettes og jeg» av Pelle Sandstrak som en julegave til alle dere som tar vare på barn og unge i Frøya kommune gjennom frivilligheten.

Vi ønsker å gi alle dere som på en eller annen måte møter barn og ungdom ved å være trenere, mentorer, natteravner, turlagsledere eller annet innen frivilligheten, muligheten til å delta på foredraget. En gave fra oss til alle dere, en takk for all den gode innsatsen dere legger ned.

Foredraget blir holdt i Frøya Kulturhus, storsalen 9.desember kl 17.00. Det varer i ca 2,5 time. Det vil bli en kort pause med forfriskninger.


Foredraget anbefales på det sterkeste, og vi kan love at ingen vil gå uberørt ut av Frøya kulturhus denne kvelden. Vi krever påmelding på mail til frivilligsentralen@froya.kommune.no og som alltid er det førstemann til mølla som gjelder. Vi håper at dere er behjelpelig med å videreformidle ut til trenere og andre lag/gruppe/organisasjon.


Litt om foredraget:


I foredraget “Mr. Tourette og jeg” gir Pelle et særegent og unikt innblikk i opplevelsen av å bli sviktet av systemet, falle utenfor samfunnet og havne på gata. Du blir med på hans reise fra ekstrem mental lidelse, helt ned i de mørkeste, dypeste dalene, til han havner på bena igjen. Det er en skrudd, fantastisk og uvirkelig fortelling.

  • Foredraget er hold i store konsertsaler med fruktbolle på kanten av scenen, til små fuktige klasserom med viskelær på kanten av bordet.
  • Pelle Sandstrak forteller og skildrer de menneskene og kollegaene som så gjennom hans personlighet, som inkluderte han i fellesskapet og ikke bare så på han som en diagnose. Dette gav både fremgang og ettertanke om hva som er normalt – hvordan vi møter det uvanlige, hvem er vanlig, hvem tror man er normal?
  • Med hjelp av egen vilje og andre menneskers positive storhet, fikk Pelle et positivt selvbilde og stor fremgang profesjonelt og privat. Han skildrer og forteller med absurd humor og alvor om sine erfaringer som kommer til å gi deg uslepne nøkler å frigjøre de inngrodde vanetankene med.
  • Pelle Sandstraks foredrag ligner ingenting annet – et annerledes stand-up foredrag med humor, pedagogikk og tragedie.
  • År av magiske ritualer og tics fikk plutselig et navn og en ny mulighet. Pelle var skitten, utenfor samfunnet, sov i biler, en taper. Veien videre, til innsiden av samfunnet, var preget av motgang som sakte forvandlet seg til fremgang. Takket være egen touretteenergi og andres totalempati.
  • I foredragene som inneholder store porsjoner absurd og fysisk humor, men med et innhold som får de fleste til å måpe, fokuserer Pelle fremfor alt på de menneskene som trodde på han og gav han et selvbilde ved å oppføre seg forstyrret og våge å gjøre feil.



Referanser:

«Foredraget hans gjør inntrykk fordi han snakker så levende, energisk, varmt og morsomt om det å være menneske og om å møte mennesker. Får oss til å bli mer glad i det uvanlige, og til å tørre å være mer modige i møte med mennesker.

Lisbeth Hansen, rådgiver - Lambertseter videregående skole

«Veldig bra foredrag som passet godt for barnehageansatte, god oppstart til ett nytt barnehageår. Tilbakemeldingene var at det rørte noe ved veldig mange, og mange var "utslitte" på kvelden :)

Trude Fiskum, Styrer - Barnehage

«Her er noen av tilbakemeldingene vi har fått på Pelles innlegg: "Mr Tourette var fantastisk og inspirerende" "Mr. Tourette var veldig bra" "Og selvsagt Pelle Sandstrak, som er en svært god formidler. Heseblesende, men perfekt avslutning på konferansen." "Siste innlegg med Pelle Sandstrak var utrolig bra. En detaljert og levende fortelling om et liv med motgang, endring og finne seg selv. En særdeles god blanding av humor og alvorlighet, man ønsket å høre mer." "Det siste innlegget med Pelle var desidert det som har festet seg."

Michael B. Lensing, Seniorrådgiver - NevSom

«"Veldig bra foredrag. Pelle var som et fyrverkeri på scenen. :)"

Avd.leder Wenche Marseliussen - Sentrum Næringshage AS


«Det var bare fantastisk. Bare gode tilbakemeldinger fra alle deltakerne.

Bjørg Hauger - Rådgiver

Oppland Fylkeskommune


Vi håper å se dere alle på foredrag 9.desember. Vi lover dere en opplevelse dere vil ta med dere i det videre arbeidet dere gjør med barn og unge.

2024 © Frøya frivilligsentral