Sammen på julaften

Enten du er alene i jula, har behov for litt mer selskap eller ønsker en litt annen julaften-opplevelse er du velkommen til Line Strømøys og Frivilligsentralens "Sammen på julaften".

Her kan du lese en artikke i Froya.no om tiltaket.

Vi trenger både at frivillige og de som kunne tenke seg å bruke tilbudet tar kontakt med oss.

Du kan være frivillig og bruker av tilbudet samtidig.

- I år har jeg lyst til å skape en lun og god julaften på Frivilligsentralen, sier Line Strømøy, leder i Frøya frivilligsentral.

Hun vil arrangere "Sammen på julaften" på Frøya den 24. desember. Her er alle velkommen til å melde seg på.

- Ideen startet med tanken om at det er trist at det er mange som sitter alene på julaften. Da er det mye bedre at man kan samles her på Frivilligsentralen og være sammen, sier Strømøy.

- I år har ikke jeg ungene, for eksempel; da har jeg mulighet til å være her. Vi skal få det skikkelig hyggelig, smiler hun.

t tilbud som kan passe mange

"Sammen på julaften"-konseptet er populært i mange kommuner i Norge. Her møtes frivillige, enkeltpersoner og familier som ønsker å feire julaften på Frivilligsentralen.

Man spiser middag sammen, ser de tradisjonelle filmene på TV, spiller spill, pakker opp gaver og gjør alt det som hører julaften til.

- Dette er et tilbud som kan passe til mange, sier Line.

- Det kan være for de som jobber i jula og ikke kommer seg til familien som bor langt unna, eller enslige foreldre som ikke har barna. Det kan være en far og en sønn som vil feire med flere, eller noen som sliter med økonomien. Ikke alle har noen å feire med. Nå skal vi gjøre noe med det, sier hun.

- Man trenger ikke å gi noen grunn til hvorfor man vil være her. Det viktige er at det er åpent for alle. Familier som vil gjøre noe annerledes kan også komme hit, sier Strømøy. 





- Kan bli enda bedre til å ta vare på hverandre

Line har blitt inspirert av temaet i årets TV-aksjon der pengene skal gå til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. 

Også Folkehelseuka som arrangeres i oktober handler om å være raus.

Forskjellene øker i samfunnet vårt. Det handler ikke nødvendigvis om hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Man kan være utenfor ved å ha dårlig råd, være utenfor arbeidslivet eller utenfor sosiale fellesskap.

- Vi er ganske flinke til å ta vare på hverandre på Frøya, men vi kan bli enda bedre, sier Line.

- Jeg har lyst til å samle alle som ønsker det til en felles julaften på Frivilligsentralen. Nå må jeg bare se om det er noen interesse for det, sier hun.

- Hvis jeg skal få til dette må jeg få med meg en del frivillige til å bidra. Det vil også bli satt en påmeldingsfrist til å bidra, sier Strømøy, som oppfordrer alle til å følge med på Frøya Frivilligsentral sine nye nettsider.

Line er allerede godt i gang med planleggingen av julelandsby og pepperkakeøya Frøya.

- I år skal det jaggu bli jul på Frivilligsentralen. Jeg gleder meg allerede, sier hun.


2024 © Frøya frivilligsentral