Skiltprosjekt i regi Frøya Turlag

Frøya turlag ønsker, i samarbeid med grender og frittstående frivillige å få realisert skiltprosjekt her på Frøya.

Aldersgruppe: For alle

Skiltprosjektet er et samarbeid mellom Frøya Turlag og Frøya kommune. Kort fortalt finansierer kommunen innkjøp av skilt, mens turlaget er prosjektleder for gjennomføringen av arbeidet.

3.april inviterte vi inn til et folkemøte på Frivilligsentralen, og over 20 mennesker møtte opp.

Målet med møtet var å presentere selve skiltprosjektet, hvilke turer skal skiltes gjennom selve prosjektet. Frøya får i uke 16 besøk av en representant fra TT som skal ha workshop slik at den som ønsker skal få anledning til å lære seg å sette opp skilt i henhold til nasjonal standard (merkehåndboka), få tips ang merking av løyper, hvordan best opprette nye løyper og hvordan kan kan kloppe mest mulig effektivt og hensiktsmessig.

I tillegg ønsker nå Frøya turlag å få til et tett samarbeid med alle grender på Frøya, slik at disse i større grad kan bidra til å ferdigstille turer i nærheten av eller i tilknytning til egen grend. Det er da hensiktsmessig å opprette kontakt med en i hver grend, slik at turlaget enkelt kan ta kontakt med din grend om det foreligger planer her. Det er også ønskelig å opprette en "Frivilligbase" som kan bidra med skilting, klopping og merking også inne på salve Frøya på steder som ikke naturlig faller inn under ei grend.

Ønsker ditt grendelag å være med, eller ønsker du å stille deg til disposisjon i en frivilligbase kan du enkelt melde deg som frivillig her inne, og du vil bli kontaktet av leder i Frøya Turlag, Marit Andersen. 

Drømmen er å få skiltet alle turstier på Frøya etter nasjonal standard. Grender er også velkommen til å kjøpe skilt og skilte egne stier. For å få skilt som holder nasjonal standard anbefaler vi Asker produkter, som er samme leverandør som Frøya kommune benytter.

"Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt"


2024 © Frøya frivilligsentral